Automorfi i plural

Automorfi är ordet.

Plural för automorfi är automorfier, automorfierna, automorfiers och automorfiernas.

Vad är plural för automorfi?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet automorfi. Plural av automorfi är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet automorfi.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet automorfi. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet automorfi har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder automorfi?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av automorfi så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/automorfi

Du kan också söka efter automorfi direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=automorfi

Mer information om ordet automorfi:

Ordet automorfi består allt som allt av 9 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 9 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 5.

Vad rimmar på automorfi?

Följande ord rimmar med automorfi: fi, fiffi, atrofi, agrafi, teosofi, isomorfi, syntrofi, geografi, orografi, filosofi, biografi, typografi, ideografi, kemigrafi, monografi.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1 ord som på något sätt liknar ordet automorfi: automorfism.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord