Typografi i plural

Typografi är ordet.

Plural för typografi är typografier, typografierna, typografiers och typografiernas.

Vad är plural för typografi?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet typografi. Plural av typografi är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet typografi.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet typografi. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet typografi har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder typografi?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av typografi så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/typografi

Du kan också söka efter typografi direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=typografi

Mer information om ordet typografi:

Ordet typografi består allt som allt av 9 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 9 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4.

Vad rimmar på typografi?

Följande ord rimmar med typografi: fi, fiffi, atrofi, agrafi, teosofi, isomorfi, syntrofi, geografi, orografi, filosofi, biografi, ideografi, automorfi, kemigrafi, monografi.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord