Automorfism i plural

Automorfism är ordet.

Plural för automorfism är automorfismer, automorfismerna, automorfismers och automorfismernas.

Vad är plural för automorfism?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet automorfism. Plural av automorfism är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet automorfism.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet automorfism. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet automorfism har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder automorfism?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av automorfism så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/automorfism

Du kan också söka efter automorfism direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=automorfism

Mer information om ordet automorfism:

Ordet automorfism består allt som allt av 11 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 11 bokstäverna är 6, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 5.

Vad rimmar på automorfism?

Följande ord rimmar med automorfism: ism, deism, teism, ateism, autism, bilism, cynism, danism, egoism, holism, kubism, melism, monism, nazism, nudism.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord