Rödd i plural

Rödd är ordet.

Plural för rödd är rödda.

Vad är plural för rödd?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet rödd. Plural av rödd är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet rödd.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet rödd. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet rödd har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder rödd?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av rödd så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/rödd

Du kan också söka efter rödd direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=rödd

Mer information om ordet rödd:

Ordet rödd består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på rödd?

Följande ord rimmar med rödd: ödd, gödd, nödd, född, lödd, grödd, knödd, stödd, ofödd, nyfödd, infödd, strödd, enfödd, förödd, medfödd.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 19 ord som på något sätt liknar ordet rödd Här kommer de tio första: betrodd, böngrodd, brodd, broddad, bröddeg, förödd, förströdd, grodd, groddjur och ingrodd.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord