Nödd i plural

Nödd är ordet.

Plural för nödd är nödda.

Vad är plural för nödd?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet nödd. Plural av nödd är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet nödd.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet nödd. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet nödd har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder nödd?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av nödd så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/nödd

Du kan också söka efter nödd direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=nödd

Mer information om ordet nödd:

Ordet nödd består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på nödd?

Följande ord rimmar med nödd: ödd, gödd, rödd, född, lödd, grödd, knödd, stödd, ofödd, nyfödd, infödd, strödd, enfödd, förödd, medfödd.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 6 ord som på något sätt liknar ordet nödd: äggsnodd, gummisnodd, hårsnodd, knodd, knoddän och snodd.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord