Brodd i plural

Brodd är ordet.

Plural för brodd är broddar, broddarna, broddars och broddarnas.

Vad är plural för brodd?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet brodd. Plural av brodd är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet brodd.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet brodd. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet brodd har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder brodd?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av brodd så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/brodd

Du kan också söka efter brodd direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=brodd

Mer information om ordet brodd:

Ordet brodd består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på brodd?

Följande ord rimmar med brodd: podd, rodd, modd, bodd, skodd, snodd, knodd, trodd, grodd, glodd, berodd, bebodd, oskodd, betrodd, obebodd.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 2 ord som på något sätt liknar ordet brodd: broddad och bröddeg.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord