Godtrogen i plural

Godtrogen är ordet.

Plural för godtrogen är godtrogna.

Vad är plural för godtrogen?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet godtrogen. Plural av godtrogen är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet godtrogen.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet godtrogen. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet godtrogen har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder godtrogen?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av godtrogen så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/godtrogen

Du kan också söka efter godtrogen direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=godtrogen

Mer information om ordet godtrogen:

Ordet godtrogen består allt som allt av 9 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 9 bokstäverna är 6, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till godtrogen:

Godtrogen har dessa synonymer: naiv

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet godtrogen, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på godtrogen?

Följande ord rimmar med godtrogen: en, ben, den, gen, hen, len, men, pen, ren, sen, ten, ven, Ven, yen, zen.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord