Evangelist i plural

Evangelist är ordet.

Plural för evangelist är evangelister, evangelisterna, evangelisters och evangelisternas.

Vad är plural för evangelist?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet evangelist. Plural av evangelist är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet evangelist.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet evangelist. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet evangelist har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder evangelist?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av evangelist så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/evangelist

Du kan också söka efter evangelist direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=evangelist

Mer information om ordet evangelist:

Ordet evangelist består allt som allt av 10 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 10 bokstäverna är 6, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till evangelist:

Evangelist har dessa synonymer: förkunnare

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet evangelist, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på evangelist?

Följande ord rimmar med evangelist: list, mist, pist, sist, vist, brist, deist, frist, geist, gnist, kpist, kvist, qvist, Qvist, teist.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord