Ekivok i plural

Ekivok är ordet.

Plural för ekivok är ekivoka.

Vad är plural för ekivok?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet ekivok. Plural av ekivok är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet ekivok.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet ekivok. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet ekivok har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder ekivok?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av ekivok så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/ekivok

Du kan också söka efter ekivok direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=ekivok

Mer information om ordet ekivok:

Ordet ekivok består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till ekivok:

Ekivok har dessa synonymer: oanständig

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet ekivok, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på ekivok?

Följande ord rimmar med ekivok: ok, bok, cok, dok, kok, lok, pok, rok, tok, wok, amok, çok, epok, klok, krok.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord