City i plural

City är ordet.

Plural för city är cityn, cityna, cityns och citynas.

Vad är plural för city?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet city. Plural av city är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet city.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet city. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet city har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder city?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av city så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/city

Du kan också söka efter city direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=city

Mer information om ordet city:

Ordet city består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 5 synonymer inlagda.

Synonymer till city:

City har dessa synonymer: center, centrum, stad, stan, storstad

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet city, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på city?

Följande ord rimmar med city: ty, ety, ity, Betty, zloty, staty, party, förty, shanty, qwerty, royalty, entreaty, bronsstaty, pyjamasparty, madonnastaty.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1 ord som på något sätt liknar ordet city: citydress.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord