Anställd i plural

Anställd är ordet.

Plural för anställd är anställda.

Vad är plural för anställd?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet anställd. Plural av anställd är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet anställd.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet anställd. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet anställd har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder anställd?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av anställd så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/anställd

Du kan också söka efter anställd direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=anställd

Mer information om ordet anställd:

Ordet anställd består allt som allt av 8 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 8 bokstäverna är 6, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 3 synonymer inlagda.

Synonymer till anställd:

Anställd har dessa synonymer: arbetstagare, löntagare, personal

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet anställd, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på anställd?

Följande ord rimmar med anställd: hälld, fälld, ställd, ihälld, skälld, smälld, svälld, umgälld, infälld, utskälld, beställd, samfälld, modfälld, inställd, avställd.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 9 ord som på något sätt liknar ordet anställd: deltidsanställd, fastanställd, heltidsanställd, kollektivanställd, ombordanställd, polisanställd, sammanställd, vanställd och vårdanställd.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord