Underlag i plural

Underlag är ordet.

Plural för underlag är underlag, underlagen, underlags och underlagens.

Vad är plural för underlag?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet underlag. Plural av underlag är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet underlag.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet underlag. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet underlag har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder underlag?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av underlag så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/underlag

Du kan också söka efter underlag direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=underlag

Mer information om ordet underlag:

Ordet underlag består allt som allt av 8 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 8 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till underlag:

Underlag har dessa synonymer: fundament, grund

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet underlag, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på underlag?

Följande ord rimmar med underlag: ag, bag, dag, Dag, fag, jag, lag, tag, vag, drag, Haag, idag, Klag, Prag, skag.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 7 ord som på något sätt liknar ordet underlag: beslutsunderlag, bordsunderlägg, liggunderlag, numerärt underläge, skrivbordsunderlägg, underlägg och underlägsen.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord