Strå i plural

Strå är ordet.

Plural för strå är strån, stråna, stråns och strånas.

Vad är plural för strå?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet strå. Plural av strå är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet strå.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet strå. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet strå har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder strå?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av strå så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/strå

Du kan också söka efter strå direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=strå

Mer information om ordet strå:

Ordet strå består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på strå?

Följande ord rimmar med strå: , grå, trå, vrå, byrå, emrå, skrå, bårå, djerå, herrå, åtrå, askgrå, Multrå, påbrå, tjarrå.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 243 ord som på något sätt liknar ordet strå Här kommer de tio första: abstraherad, abstraherande, abstrahering, abstrakt, abstraktion, administration, administrationskostnad, administrativ, administrator och administratör.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord