Räv i plural

Räv är ordet.

Plural för räv är rävar, rävarna, rävars och rävarnas.

Vad är plural för räv?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet räv. Plural av räv är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet räv.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet räv. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet räv har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder räv?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av räv så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/räv

Du kan också söka efter räv direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=räv

Mer information om ordet räv:

Ordet räv består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på räv?

Följande ord rimmar med räv: gäv, häv, jäv, säv, väv, snäv, stäv, dysäv, sträv, råväv, bindväv, blåräv, fettväv, gråräv, ordstäv.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 154 ord som på något sätt liknar ordet räv Här kommer de tio första: arbetsgivaravgift, arkitrav, återbegravd, åtråvärd, avgångskrav, backtrav, begravande, begravd, begravning och begravningsannons.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord