Nagg i plural

Nagg är ordet.

Plural för nagg är naggar, naggarna, naggars och naggarnas.

Vad är plural för nagg?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet nagg. Plural av nagg är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet nagg.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet nagg. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet nagg har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder nagg?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av nagg så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/nagg

Du kan också söka efter nagg direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=nagg

Mer information om ordet nagg:

Ordet nagg består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på nagg?

Följande ord rimmar med nagg: agg, ragg, dagg, Hagg, gagg, tagg, lagg, sjagg, flagg, slagg, dragg, snagg, kragg, plagg, schagg.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 4 ord som på något sätt liknar ordet nagg: enäggstvilling, gnäggning, knagglig och nonaggressionspakt.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord