Mora i plural

Mora är ordet.

Plural för mora är moror, mororna, morors och morornas.

Vad är plural för mora?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet mora. Plural av mora är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet mora.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet mora. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet mora har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder mora?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av mora så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/mora

Du kan också söka efter mora direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=mora

Mer information om ordet mora:

Ordet mora består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2.

Vad rimmar på mora?

Följande ord rimmar med mora: ara, bra, dra, era, Era, yra, Vera, öra, sura, Zara, Tyra, ära, vara, Vara, syra.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 18 ord som på något sätt liknar ordet mora Här kommer de tio första: amoralisk, amoralitet, bondmora, demoralisering, immoralism, memorabel, memorabilier, Morabo, morakniv och moral.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord