Kysk i plural

Kysk är ordet.

Plural för kysk är kyska.

Vad är plural för kysk?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet kysk. Plural av kysk är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet kysk.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet kysk. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet kysk har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder kysk?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av kysk så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/kysk

Du kan också söka efter kysk direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=kysk

Mer information om ordet kysk:

Ordet kysk består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till kysk:

Kysk har dessa synonymer: jungfrulig, oskuldsfull

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet kysk, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på kysk?

Följande ord rimmar med kysk: mysk, rysk, tysk, otysk, okysk, brysk, libysk, vitrysk, allrysk, lågtysk, fransysk, hvitrysk, storrysk, lillrysk, plattysk.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 3 ord som på något sätt liknar ordet kysk: kyskhetsträd, okysk och skyskrapa.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord