Holländsk i plural

Holländsk är ordet.

Plural för holländsk är holländska.

Vad är plural för holländsk?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet holländsk. Plural av holländsk är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet holländsk.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet holländsk. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet holländsk har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder holländsk?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av holländsk så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/holländsk

Du kan också söka efter holländsk direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=holländsk

Mer information om ordet holländsk:

Ordet holländsk består allt som allt av 9 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 9 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till holländsk:

Holländsk har dessa synonymer: nederländsk

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet holländsk, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1 ord som på något sätt liknar ordet holländsk: holländska.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord