Byggarbetsplats i plural

Byggarbetsplats är ordet.

Plural för byggarbetsplats är byggarbetsplatser, byggarbetsplatserna, byggarbetsplatsers och byggarbetsplatsernas.

Vad är plural för byggarbetsplats?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet byggarbetsplats. Plural av byggarbetsplats är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet byggarbetsplats.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet byggarbetsplats. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet byggarbetsplats har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder byggarbetsplats?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av byggarbetsplats så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/byggarbetsplats

Du kan också söka efter byggarbetsplats direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=byggarbetsplats

Mer information om ordet byggarbetsplats:

Ordet byggarbetsplats består allt som allt av 15 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 15 bokstäverna är 11, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 4.

Vad rimmar på byggarbetsplats?

Följande ord rimmar med byggarbetsplats: sats, Mats, plats, bisats, annats, ansats, insats, avsats, palats, seglats, boplats, motsats, uppsats, valplats, byggsats.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord