Blåögd i plural

Blåögd är ordet.

Plural för blåögd är blåögda.

Vad är plural för blåögd?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet blåögd. Plural av blåögd är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet blåögd.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet blåögd. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet blåögd har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder blåögd?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av blåögd så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/blåögd

Du kan också söka efter blåögd direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=blåögd

Mer information om ordet blåögd:

Ordet blåögd består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 2 synonymer inlagda.

Synonymer till blåögd:

Blåögd har dessa synonymer: korkad, naiv

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet blåögd, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på blåögd?

Följande ord rimmar med blåögd: enögd, vitögd, ondögd, vindögd, vassögd, tårögd, storögd, skumögd, skelögd, rödögd, plirögd, brunögd, grönögd, tinderögd.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord