Befängd i plural

Befängd är ordet.

Plural för befängd är befängda.

Vad är plural för befängd?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet befängd. Plural av befängd är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet befängd.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet befängd. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet befängd har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder befängd?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av befängd så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/befängd

Du kan också söka efter befängd direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=befängd

Mer information om ordet befängd:

Ordet befängd består allt som allt av 7 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 7 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 8 synonymer inlagda.

Synonymer till befängd:

Befängd har dessa synonymer: absurd, dåraktig, fånig, galen, idiotisk, knäpp, löjlig, orimlig

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet befängd, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på befängd?

Följande ord rimmar med befängd: längd, hängd, mängd, dängd, krängd, slängd, stängd, svängd, trängd, vrängd, blängd, sprängd, pomängd, avstängd, delmängd.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord