Anglicism i plural

Anglicism är ordet.

Plural för anglicism är anglicismer, anglicismerna, anglicismers och anglicismernas.

Vad är plural för anglicism?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet anglicism. Plural av anglicism är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet anglicism.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet anglicism. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet anglicism har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder anglicism?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av anglicism så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/anglicism

Du kan också söka efter anglicism direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=anglicism

Mer information om ordet anglicism:

Ordet anglicism består allt som allt av 9 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 9 bokstäverna är 6, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3.

Vad rimmar på anglicism?

Följande ord rimmar med anglicism: ism, deism, teism, ateism, autism, bilism, cynism, danism, egoism, holism, kubism, melism, monism, nazism, nudism.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1 ord som på något sätt liknar ordet anglicism: pseudoanglicism.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord