Andedrag i plural

Andedrag är ordet.

Plural för andedrag är andedrag, andedragen, andedrags och andedragens.

Vad är plural för andedrag?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet andedrag. Plural av andedrag är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet andedrag.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet andedrag. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet andedrag har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder andedrag?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av andedrag så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/andedrag

Du kan också söka efter andedrag direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=andedrag

Mer information om ordet andedrag:

Ordet andedrag består allt som allt av 8 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 8 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till andedrag:

Andedrag har dessa synonymer: andhämtning

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet andedrag, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på andedrag?

Följande ord rimmar med andedrag: ag, bag, dag, Dag, fag, jag, lag, tag, vag, drag, Haag, idag, Klag, Prag, skag.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord