Anarki i plural

Anarki är ordet.

Plural för anarki är anarkier, anarkierna, anarkiers och anarkiernas.

Vad är plural för anarki?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet anarki. Plural av anarki är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet anarki.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet anarki. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet anarki har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder anarki?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av anarki så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/anarki

Du kan också söka efter anarki direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=anarki

Mer information om ordet anarki:

Ordet anarki består allt som allt av 6 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 6 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3.

Vad rimmar på anarki?

Följande ord rimmar med anarki: ki, kaki, wiki, Anki, khaki, Kicki, kroki, saluki, kabuki, autarki, celiaki, monarki, afterski, tzatziki, teriyaki.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 4 ord som på något sätt liknar ordet anarki: anarkisk, anarkism, anarkist och anarkistisk.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord