A i plural

A är ordet.

Plural för a är a:n, a:na, vard. a:en, a:ns och a:nas, vard. a:ens.

Vad är plural för a?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet a. Plural av a är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet a.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet a. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet a har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder a?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av a så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/a

Du kan också söka efter a direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=a

Mer information om ordet a:

Ordet a består allt som allt av 1 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 1 bokstäverna är 0, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 30382 ord som på något sätt liknar ordet a Här kommer de tio första: 00:a, 10-krona, 100-lapp, 1000-lapp, 150-grammare, 1700-talshus, 1800-talsgård, 1:a, 20-lapp och 200-grammare.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord