Mars i plural

Mars är ordet.

Plural för mars är marsmånader, marsmånaderna, marsmånaders och marsmånadernas.

Vad är plural för mars?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet mars. Plural av mars är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet mars.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet mars. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet mars har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder mars?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av mars så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/mars

Du kan också söka efter mars direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=mars

Mer information om ordet mars:

Ordet mars består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på mars?

Följande ord rimmar med mars: ars, Lars, vars, tars, Mars, fars, jovars, annars, kompars, stackars.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 40 ord som på något sätt liknar ordet mars Här kommer de tio första: åttatimmarsdag, bondemarsch, bröllopsmarsch, brudmarsch, förbimarsch, fyrtioåttatimmarsvecka, fyrtiotimmarsvecka, hammarskaft, hovmarskalk och kammarspel.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord