Leverfläck i plural

Leverfläck är ordet.

Plural för leverfläck är leverfläckar, leverfläckarna, leverfläckars och leverfläckarnas.

Vad är plural för leverfläck?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet leverfläck. Plural av leverfläck är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet leverfläck.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet leverfläck. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet leverfläck har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder leverfläck?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av leverfläck så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/leverfläck

Du kan också söka efter leverfläck direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=leverfläck

Mer information om ordet leverfläck:

Ordet leverfläck består allt som allt av 10 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 10 bokstäverna är 7, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 3.

Vad rimmar på leverfläck?

Följande ord rimmar med leverfläck: näck, läck, Käck, häck, käck, gäck, däck, räck, bäck, täck, säck, väck, träck, späck, fräck.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 1 ord som på något sätt liknar ordet leverfläck: leverfläckmaskros.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord