Kladd i plural

Kladd är ordet.

Plural för kladd är kladdar, kladdarna, kladdars och kladdarnas.

Vad är plural för kladd?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet kladd. Plural av kladd är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet kladd.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet kladd. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet kladd har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder kladd?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av kladd så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/kladd

Du kan också söka efter kladd direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=kladd

Mer information om ordet kladd:

Ordet kladd består allt som allt av 5 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 5 bokstäverna är 4, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 3 synonymer inlagda.

Synonymer till kladd:

Kladd har dessa synonymer: klet, skiss, smet

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet kladd, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på kladd?

Följande ord rimmar med kladd: add, ladd, tadd, vadd, fadd, gadd, sladd, gladd, stadd, oskadd, axelvadd, hemmastadd, sockervadd, skarvsladd, telefonsladd.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 19 ord som på något sätt liknar ordet kladd Här kommer de tio första: avklädd, barkklädd, bikiniklädd, civilklädd, finklädd, förklädd, iklädd, klädd, kladdig och kladdkaka.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord