Grov i plural

Grov är ordet.

Plural för grov är grova.

Vad är plural för grov?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet grov. Plural av grov är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet grov.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet grov. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet grov har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder grov?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av grov så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/grov

Du kan också söka efter grov direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=grov

Mer information om ordet grov:

Ordet grov består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1. Vi har i vår databas även 11 synonymer inlagda.

Synonymer till grov:

Grov har dessa synonymer: flagrant, kraftig, maffig, massiv, obscen, ofin, oförskämd, ohyvlad, ruff, råbarkad, vulgär

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet grov, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på grov?

Följande ord rimmar med grov: nov, vov, rov, lov, bov, dov, hov, skov, prov, spov, Olov, skrov, behov, alkov, jullov.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 8 ord som på något sätt liknar ordet grov: grovarbetare, groventré, grovhet, grovkornig, grovmalen, grovsopor, grovtarm och mangrove.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord