Färm i plural

Färm är ordet.

Plural för färm är färma.

Vad är plural för färm?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet färm. Plural av färm är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet färm.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet färm. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet färm har vi i vår databas 1 plural.

Vad betyder färm?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av färm så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/färm

Du kan också söka efter färm direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=färm

Mer information om ordet färm:

Ordet färm består allt som allt av 4 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 4 bokstäverna är 3, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på färm?

Följande ord rimmar med färm: ärm, pärm, skärm, svärm, puffärm, ringpärm, pekskärm, tröjärm, fallskärm, teveskärm, bildskärm, skjortärm, rökskärm, lampskärm, blåskärm.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 16 ord som på något sätt liknar ordet färm Här kommer de tio första: farm, farmaceut, farmakolog, farmakologisk, farmakopé, farmare, farmoder, farmor, gammelfarmor och hönsfarm.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord