Dös i plural

Dös är ordet.

Plural för dös är dösar, dösarna, dösars och dösarnas.

Vad är plural för dös?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet dös. Plural av dös är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet dös.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet dös. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet dös har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder dös?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av dös så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/dös

Du kan också söka efter dös direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=dös

Mer information om ordet dös:

Ordet dös består allt som allt av 3 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 3 bokstäverna är 2, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 1.

Vad rimmar på dös?

Följande ord rimmar med dös: ös, bös, gös, lös, tös, drös, fjös, klös, knös, plös, disös, dolös, famös, hidös, kuvös.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.

Liknande ord:

I vår databas har vi även data kring plural för ytterligare 41 ord som på något sätt liknar ordet dös Här kommer de tio första: åsidosatt, bankdosa, brodös, calvados, dos, dosa, dosering, dosimeter, döskalle och dossié.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord