Åskvigg i plural

Åskvigg är ordet.

Plural för åskvigg är åskviggar, åskviggarna, åskviggars och åskviggarnas.

Vad är plural för åskvigg?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet åskvigg. Plural av åskvigg är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet åskvigg.

Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet åskvigg. Plural används i första hand för ordklasserna substantiv (saker och ting) och pronomen (ungefär istället för namn), men det förekommer även pluralböjelser för andra typer av ord.

För ordet åskvigg har vi i vår databas 4 plural.

Vad betyder åskvigg?

Om du vill lära dig mer om ordet eller innebörden av åskvigg så rekommenderar vi bland annat Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/åskvigg

Du kan också söka efter åskvigg direkt hos Google via denna länk: https://www.google.se/search?q=åskvigg

Mer information om ordet åskvigg:

Ordet åskvigg består allt som allt av 7 bokstäver, och innehåller inte några mellanslag. Det totala antalet konsonanter av de 7 bokstäverna är 5, medan antal vokaler av dessa bokstäver är 2. Vi har i vår databas även 1 synonymer inlagda.

Synonymer till åskvigg:

Åskvigg har dessa synonymer: blixt

Synonymer är alltså ord som liknar eller är likadant som, i det här fallet åskvigg, och används för att berika språket. På latin så heter synonymi interpretatio som betyder tolkning av. Därmed kan man säga att synonymer är en annan tolkning av ett visst ord. Ordet som berättas kan alltså ha en annan synonym vilket underlättar språk vid tal och skrift - annars skulle det vara en konstant upprepning av samma ord.

Vad rimmar på åskvigg?

Följande ord rimmar med åskvigg: cigg, gigg, ligg, vigg, rigg, pigg, brigg, Frigg, pligg, oljerigg, småspigg, morgonpigg.

Se mer rim i vårt rimlexikon som ni hittar på sajten rimlexikon.nu.


Se närliggande ord:

Föregående ord | Nästa ord